Ennen hierontaa

Kun tulet hierojalle: Varaudu siihen, että niskahartia seutua käsiteltäessä hiuksesi sotkeutuu luultavimmin öljyyn, eli ei kannata tulla hierontaan ennen tärkeää menoa. Myös meikit saattavat levitä hieronnan aikana. Otathan myös ennen hierontaa kaulakorut, kellot sekä silmälasit pois. Hieronnassa riittää, että riisut vain käsiteltävän alueen; esim. selkähierontaa varten riittää, että riisut yläosan pois. Toki saa riisuutua niin, että on itsellä mahdollisimman hyvä olla, mutta AINA kuitenkin niin, että vähintään alusvaatteet ovat päällä.
Jokainen hieronnassa käyvä, täyttää asiakaskortin ensimmäisellä hieronta kerralla. Asiakaskortissa kysytään asiakkaan yhteystiedot sekä sairaudet ja lääkitykset. Nämä kysytään, koska hierojan on potilasturvallisuuden puitteissa tiedettävä asiakkaan sairauksista sekä lääkityksestä. Kaikkien asiakkaiden tiedot ovat salassapidettäviä, hierojalla käynti on siis täysin luottamuksellinen asiakassuhde. Hieronnassa saat olla hiljaa ja rentoutua, ei tarvitse yrittää keksiä keskusteltavaa. Yleensä ihmiset haluavatkin kuunnella kehoaan hieronnan aikana, ja keskustelu estää hieman rentoutumista. Toki myös saa keskustella, se on aivan sallittua. Jokainen asiakas hoidetaan AINA yksilönä.
Varaudu siihen, että hieronnan jälkeen käsitelty alue saattaa tulla kipeäksi parin seuraavan päivän ajaksi. Tämä on täysin normaalia, mutta tämän vuoksi aikoja ei kannata varata liian lyhyellä aikavälillä (ei esim. samalle viikolle kahta aikaa!). Muista juoda runsaasti vettä hieronnan jälkeen. Tämä edistää kuona-aineiden poistumista elimistöstä.
                    
Muistathan, ettet tule hierontaan kipeänä tai antibioottikuurin aikaan. Myöskin ihoalueen infektiot kuten ruusu tms, on selkeä este hieronnalle. Syöpäkasvaimista kannattaa varmistaa lääkäriltäsi, onko hieronta sallittua. Akuutti trauma, kuten jänne- tai lihastulehdukset ovat myöskin hieronnan estäviä tekijöitä. Akuutin tulehduksen tunnistaa mm.kuumotuksesta, turvotuksesta sekä kivusta. Ethän myöskään tule hierontaan päihtyneenä tai krapulassa. Hierojalla on täysi oikeus käännyttää asiakas ovelta, mikäli hän tulee varatulle ajalleen KIPEÄNÄ, HUMALASSA tms. Ajasta silti veloitetaan normaali hinta. Alle 24h peruuttamattomista ajoista veloitetaan täysi hoidon mukainen hinta. Myöhästyminen lyhentää automaattisesti hieronta-aikaasi, eikä vastavuoroisesti aikaisemmin tuleminen pidennä sitä.