Eri hieronnat ja niihin valmistautuminen

KLASSINEN HIERONTA
Klassisessa hieronnassa sovelletaan eri otteita ja hoidetaan sekä pienempiä että isompia lihasryhmiä ja kokonaisuuksia. Klassisella hieronnalla voit saada apua moniin eri oireisiin mm. päänsärky, iskias hermon ongelmat, raajojen puutuminen, jännityspäänsärky, rannekanavaoireyhtymä yms. Esteitä hieronnan tekemiselle ovat mm. vahva humalatila, krapula, flunssa/kuume, vasta sairastettu syöpä (tarvitsee lääkärin luvan!), infektiot kehossa, vakava sydänsairaus yms. Varmista aina lääkäriltäsi, mikäli epäilet hoidon turvallista toteuttamista sairautesi puolesta.
AYURVEDINEN PÄÄ- JA KASVOHIERONTA
Ayurvedinen pää- ja kasvohieronta kuuluu intialaiseen hoitoperinteeseen, joka on tuhansia vuosia vanha luonnonlääkintämenetelmä. Hoidossa käsitellään kallonpohjan ja pään alue perusteellisesti, sekä lopuksi kasvot. Hieronnassa käytetään öljyä, joten varaudu siihen että hiuksesi ovat likaiset tämän hieronnan jälkeen.
KINESIOTEIPPAUS
Kinesioteippausta käytetään mm. akuuttien urheiluvammojen, tenniskyynärpään tai nivelen toimintaa hoitamaan/tukemaan. Käytetään myös suurien mustelmien (esim. onnettomuudessa tulleeseen) hoidossa.  Kinesioteippaus perustuu kireän teipin ”nosto” voimaan, eli iho nousee teipin avulla hieman ylöspäin, jolloin teipin alla olevassa kudoksessa aineenvaihdunta ja verenkierto pääsee vilkastumaan. Ihon tulee olla täysin ehjä, kun teippi laitetaan paikoilleen.
KUUMAKIVIHIERONTA
Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota on käytetty osana itämaista lääketiedettä. ”Kuumilla” kivillä hierottaessa ihon toiminta ja aineenvaihdunta kiihtyy sekä lihakset rentoutuvat. Kuumien kivien vaikutus ulottuu jopa 3cm syvyyteen kudoksessa. Kaikki sairaudet, joissa lämmönsietokyky ja tunto ovat alentuneet joko paikallisesti tai kokonaisvaltaisesti ovat este hieronnalle. Myös vakava sydänsairaus tai huonossa hoidossa oleva diabetes on selkeä este. Myös muut normaali hierontaa estävät seikat pätevät myös kuumakivihierontaan. Jos et siedä lämpöä/esim. saunassa tulee huono olo, tämä hoitomuoto ei ole sinulle sopiva.